Jonge Hondenwedstrijd/Oefenwedstrijd 30 maart 2014:

Vandaag stond de jonge honden- Oefenwedstrijd op het programma. Van onze vereniging hadden zich ingeschreven Eric met Sandor, Petra met Heaven en Gideon met Ernie. Eric heeft een keurig resultaat neer gezet in afdeling 1. Een tweede plaats met 80 punten. Supertrots zijn we natuurlijk op hem. Het hondje van Petra zag er vandaag de lol wel van in en liet daardoor wat steekjes vallen. Heaven heeft plezier gehad en heeft in ieder geval weer haar mooie volgwerk kunnen laten zien.  Voor Gideon was dit een wedstrijd om ervaring op te doen in het programma. Ook hij heeft vandaag zijn doel bereikt. Helaas door bij alle zoekvoorwerpen hier te roepen was hij dure punten kwijt maar voor hem ging het vandaag niet om de punten zoals gezegd. Nu op naar de wedstrijden met zijn eigen hond. Allen zijn ze weer een ervaring rijker en daar stond deze wedstrijd per slot van rekening voor.

Eric gefeliciteerd met het behalen van je keurige tweede plaats.

Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum

 

Clubuitje vrijdag 28 maart:

Vanavond hadden we een clubuitje op het programma. Een avond gezellig onder elkaar en eens wat anders dan hondensport. Het is een geslaagde avond/nacht geworden. We zijn gestart met een uurtje bowlen om vervolgens in een poolcentrum onze biljartkunsten te vertonen. Daarna is nog een kleine groep doorgegaan en heeft het nachtleven van Groningen onveilig gemaakt.


 

Pakwerkersexamen 23 maart:

Vandaag mocht Gideon, onze pakwerker in opleiding, op voor zijn pakwerkersexamen tezamen met Lucas (De Brinken) en Marthijs ('t Witterveld). Er werd gestart met het theoriegedeelte welke alle ze alle drie met positief resultaat behaalden. Voor deze dag waren geleiders met hun hond uitgenodigd voor certificaat 1 en certificaat 2 oefeningen. Superfijn natuurlijk dat er geleiders met hun hond mee willen werken bij het opleiden en het examen van pakwerkers.

Aan het einde van de dag bleek dat alle drie de pakwerkers ook geslaagd waren voor hun praktijkgedeelte. Wij, van Bouvier Dressuurgroep Groningen, feliciteren hierbij Gideon, Lucas en Marthijs. Superblij zijn wij met het behalen van het examen van Gideon. Als club hebben we nu een wedstrijdpakwerker.

Fotofilmpje onze pakwerker Gideon: https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=L7NJsQUweoU

Foto's van deze dag zijn te vinden in ons fotoalbum.

 

Laatste Pakwerkerstraining 9 maart:

Vandaag organiseerde onze vereniging de laatste pakwerkerstraining voor de 3 pakwerkers in opleiding. Voor de pakwerkers een laatste trainingsmoment voor hun examen op 23 maart. Ze konden met de honden en uitleg van Bennie te Nijenhuis en René Fisher de laatste puntjes op de I zetten. Het weer zat mee......een stralende dag met veel zon.

Foto's van deze dag zijn te vinden in ons fotoalbum.

Onze dank gaat uit naar alle geleiders met hun hond die zich voor deze dag beschikbaar hebben gesteld.

 

Verrassingsavond zaterdag 14 december:

Vandaag was het weer tijd voor onze jaarlijkse verrassingsavond. Een avond waarop BHN-honden praktijkgericht worden getest op moed, inzet en belastbaarheid.

We begonnen de avond met een fotopresentatie waarbij de verhaallijn van de avond werd verteld. "Snuf de hond en de jacht naar de koffer". Met humor gebracht en verteld en door aanwezigen ook zo ontvangen. Na uitleg werden de pakwerkers omgetoverd tot ware "boevenbende" en konden we van start met de oefeningen. We hebben een mooi stukje "praktijk" gezien van alle honden en hun geleider.

Namens Hondengroep Groningen willen we de wedstrijdpakwerkers Bennie te Nijenhuis en René Dam en onze eigen pakwerker in opleiding Gideon van Thijs hartelijk danken voor hun sportieve inzet deze avond. Verder namens het bestuur onze dank aan alle leden (en aanhang) die deze avond hebben mogelijk gemaakt. Zowel het pad naar als de inzet tijdens de avond is een pluim waard. Top!

Fotofilmpje van deze avond: http://www.youtube.com/watch?v=KF-BEgiEKZA&authuser=0

Foto's van deze avond zijn te vinden in ons fotoalbum.

 

 


Zaterdag 26 oktober: Gezamenlijke BHN training

Vandaag hadden we een gezamenlijke BHNtraining. Erg leuk en leerzaam eens met elkaar te kijken naar de verschillende opbouw en trainingsmethodieken. Zo'n 20 honden en geleiders deden mee. Ook zagen we 3 pakwerkers in opleiding die vandaag hun hart op konden halen, uitstekend begeleid door de BHN hoofdpakwerker Bennie te Nijenhuis en René Fisher (wedstrijdpakwerker). Alle drie de pakwerkers hebben zich na deze dag aangemeld en zullen in november gaan starten met de cursus tot BHN-pakwerker.

Het was een erg gemoedelijke, sportieve en ontspannen trainingsdag waar we met plezier aan terug denken. Zeker een vervolg waard als het aan ons ligt. Foto's van deze training worden na uploaden in ons fotoalbum geplaatst.

Zondag 15 september: NK 2013 bij HDV Alteveer

Het NK 2013 van de BHN stond vandaag op het programma. Helaas dit jaar geen geplaatsten van onze vereniging. Wel mochten Eric met zijn Sandor en Marion met haar Ernie vandaag meedingen naar de dagprijzen. Beide kwamen uit in afdeling 1. Marion mocht als eerste van de dag starten. De oefeningen gingen naar wens enkel vond Ernie het aangeboden voedsel weer te lekker om te laten liggen. Tja zo baas zo hond zullen we maar zeggen. Ook Sandor van Eric liet zich van zijn goede kant zien. Helaas verloor deze combinatie dure punten met het zoeken en ook het ijzerapport had Sandor geen zin in. Toch konden beide tevreden terug kijken op een netjes àppelgedeelte. De rest van de dag was het genieten van alle combinaties die nog moesten draaien.

Rond 16.30 uur volgde de prijsuitreiking. Marion met Ernie werden eerste in het afdeling 1 programma met 66 punten. Gevolgd door Eric met Sandor met 60 punten. Geheel onverwachts werd Marion met haar Ernie ook nog uitgeroepen tot best volgende combinatie van de dag wat beloond werd met de J. Pruim wisselbeker. Al met al resultaten waar we trots op mogen zijn. Nu op naar de najaarskeuring waar Eric met Sandor zijn diploma afdeling 1 gaat halen.

Helaas zijn er van Marion geen foto's gemaakt en van Eric enkele daarom hieronder een kleine collage.

 

Zondag 23 juni: 4e Nationale wedstrijd bij HSV De hondenvrienden in Fochteloo

Vandaag organiseerde HSV De hondenvrienden de 4e en tevens laatste Nationale wedstrijd van dit seizoen. Drie combinaties van onze vereniging deden mee; Jos Sikkema met Sascha, Garmt Zijlstra met Daila en Eric Boxman met Sandor. Alle drie kwamen zij uit in afdeling 1. Ook waren er een aantal leden aanwezig voor de support. Het was weer een leuke en sportieve wedstrijddag! Voor de combinaties was het voor hun tweede wedstrijd die zij meedraaiden in hun eerste wedstrijdseizoen weer een mooie ervaring en werd er weer veel geleerd.

Het wedstrijdseizoen zit er nu op. Wat volgt is nog het NK in september en de keuring in oktober.

Foto's vind u in ons fotoalbum.

 

Zondag 26 mei: 3e Nationale wedstrijd bij Hondengroep Groningen

Vandaag de 3e Nationale wedstrijd, welke wij als Hondengroep Groningen mochten organiseren. Best spannend zo'n eerste keer een wedstrijd voorbereiden maar met hulp van vele leden is het ons prima gelukt. Vuurdoop ook voor 4 van onze leden om mee te draaien met hun eerste wedstrijd in afdeling 1. Te weten: Garmt Zijlstra met Daila, Jos Sikkema met Sascha, Eric Boxman met Sandor en Petra met Heaven. Het is bijzonder leerzaam geweest voor de combinaties. Leuk ook om te zien hoe een ieder met de wedstrijdspanning omgaat. Alle honden lieten een erg goed beeld zien. Mooi vrij en vrolijk en geen gedrukte honden. Top gedaan allen. Naast deze "nieuwe" combinaties draaiden vandaag ook Marion met haar Ernie mee in afdeling 1 en zagen wij Margreet met haar Gino in Certificaat 1.

Een erg goed resultaat werd gehaald door Eric Boxman met zijn Sandor die zoals gezegd hun eerste wedstrijd draaiden. Een gedeelde eerste plaats werd behaald. Super goed gedaan Eric! Hierachter volgde Marion met Ernie welke combinatie een prima beeld liet zien en het was mooi de bereidwilligheid van werken voor Marion te zien van Ernie. De overige combinaties volgden in rij. Ook zij mogen trots zijn op hun behaalde resultaat. Hier en daar valt nog te werken aan kleine punten maar wedstrijdervaring hebben ze maar mooi opgedaan. Margreet en Gino werden 2e bij de Certificaat 2 honden. Gezien haar werk van de afgelopen maanden had Margreet weinig kunnen trainen en hier en daar was dat terug te zien in Gino.....iets te brutaal bij bepaalde onderdelen ;-). Maargoed zoals altijd weer een prachtig volle beet zo op het pak en een mooi stukje appèl.

Als bestuur zijn we trots op alle leden die zich deze dag zo hebben ingezet. Super mensen.....bedankt!

Foto's vind u in ons fotoalbum.

Zondag 28 april: 2e Nationale wedstrijd bij HSV 't Witterveld te Assen

Vandaag deed er van onze vereniging een combinatie mee in afdeling 1. Marion en haar Ernie mochten als eerste aan de slag. Ernie vond het nodig hier en daar zijn eigen ding even te doen en even lak te hebben aan wat er van hem gevraagd werd. Maar het algemeen beeld was netjes. Het resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats.

Aan het einde van de dag was er nog de uitreiking van het keurmeestersdiploma voor Marion, waarvoor zij begin april haar examen had afgelegd.

Helaas zijn er van Marion en Ernie geen foto's gemaakt.

Zondag 7 april: 2e deel Keurmeesterexamen Marion bij de Leij op 1e Nationale wedstrijd

Na het slagen voor het theoretische gedeelte en een aantal honden keuren van het keurmeesterexamen op 17 maart stond voor Marion, secretaris van onze club, vandaag het tweede en tevens laatste gedeelte van haar keurmeestersexamen op het programma tijdens de 1e Nationale wedstrijd bij HDC De Brinken in Nieuw Dordrecht. Vandaag heeft zij alle oefeningen gekeurd van de Certificaat 1 combinatie Tanja Leffers en haar Rebbel van de vereniging HDC De Brinken. Verder heeft zij in het middag gedeelte het manwerk meegekeurd waaraan 4 deelnemers meededen.

Aan het einde van deze spannende dag bleek dat zij geslaagd was voor het examen en daarmee het keurmeesterskorps van de BHN gaat versterken. Wij feliciteren haar met dit behaalde resultaat. Klasse gedaan!

Helaas hebben er van onze vereniging geen combinaties meegedaan aan deze wedstrijd. Al met al hebben wij als toeschouwers genoten van de wedstrijd en de gezellige sfeer bij HDC De Brinken.

 

Zondag 17 maart: Keurmeester- en pakwerkersexamen

Vandaag stond het keurmeester- en pakwerksexamen van de BHN op het programma bij HDC De Brinken in Nieuw Dordrecht. Marion, secretaris van onze club, had vanaf november 2012 deelgenomen aan de cursus Keurmeester. Er werd met een gezonde spanning gestart met het theoriegedeelte om vervolgens honden te keuren in afdeling 1, speuren, het revieren en het manwerk. Het resultaat: Geslaagd! Wij feliciteren Marion natuurlijk met het behalen van het eerste gedeelte van haar examen. Nu op naar het tweede gedeelte: 7 april, het keuren van de honden tijdens de 1e Nationale wedstrijd. Waarna ze zich na slagen keurmeester mag noemen. We wensen haar veel succes.

Ook  J. Riethoff (HDV Alteveer, pakwerkersexamen) en R. Fisher (HDC Nieuw Dordrecht, keurmeesterexamen) zijn geslaagd en feliciteren wij ook van harte met hun behaalde resultaat!

Wij willen iedereen bedanken die deze dag hebben mogelijk gemaakt: De geleiders met hun honden, vereniging HDC De Brinken, hoofdkeurmeesters/hoofdpakwerker en de aanwezige supporters.

Foto's: T. Leffers

 

Verrassingsavond 22 december 2012

 

Net als vorig jaar stond voor vanavond een verassingsavond op de planning. Op uitnodiging zijn er een aantal BHN-honden getest op moed, inzet, en belastbaarheid in verschillende bedreigende en onverwachte situaties. Het is een super avond geworden met goede prestaties van alle deelnemende honden.

Onze speciale dank gaat uit naar Kroeze recycling. Het bedrijf stelde hun loods ter beschikking voor een van de oefeningen.

 

Fotofilmpje:  http://www.youtube.com/watch?v=vJXF4vopS8c&feature=youtu.be

 

Foto's staan in ons fotoalbum

 Zondag 14 oktober: Najaarskeuring BHN

Vandaag stond de najaarskeuring van de BHN op het programma. Deze werd gehouden bij ons op de club. Na een goede voorbereiding begonnen we allen aan deze dag. Vier mensen met hun hond van onze club gingen op voor deze keuring. Twee combinaties in de lichte klasse en twee combinaties in de zware klasse. Voor drie van de vier werd deze keuring beloond met een certificaat. Een prachtig resultaat natuurlijk ook gezien wij als club nog maar zo kort zijn aangesloten bij de BHN en het programma. We kunnen trots zijn! Niet alleen wat betreft de resultaten maar ook op onze leden die zich ontzettend hebben ingezet deze dag. Chapeau hiervoor!

Foto's staan in ons fotoalbum.

 

Zaterdag 29 september: Clubmatch + bbq

Vandaag hadden we bij ons op de club een clubmatch voor leden die dit jaar nog niet op een wedstrijd hadden gestaan. Een leuke manier om onder "wedstrijdspanning" eens te kijken hoe ver een ieder staat. De oefeningen van afdeling 1 werden gelopen met uitzondering van de breedtesprong en bij het grond apport had men de keuze uit ijzeren buis of apporteerblok verder gingen alle oefeningen aangelijnd. Het was erg mooi te zien hoe een ieder in vergelijk met de clubmatch van vorig jaar vooruit is gegaan. We hebben mooie stukjes werk gezien. Een dikke pluim voor iedereen! We gaan zeker combinaties zien op de BHNwedstrijden volgend jaar.

Aansluitend hadden we een bbq. Erg goed verzorgd en alles zag er heerlijk uit. Een lekker hapje, drankje, en een goed muziekje brachten de sfeer er goed in. We werden nog verrast door een van onze leden met een prachtig en grappig stukje zangwerk ;-)) En het bleef gezellig tot in de late uurtjes........

foto's van de clubmatch zijn te vinden in fotoalbums.

 

Zondag 23 september: Intraindag keuring

Vandaag hadden we bij ons op de club een intraindag voor de keuring die op ons terrein gaat plaats vinden op 14 oktober. Er waren leden van HDC De Brinken, HSV De hondenvrienden, HSV ´t Witterveld en HDV Alteveer. Volle bak dus..... De keuringshonden vertrokken rond 10 uur naar de speurvelden, het waterwerk en het bosrevieren. Deelnemers van enkel afdeling 1, de overige leden van de verenigingen en onze eigen leden bleven op de club om hier alvast te trainen op het veld. Alles verliep voorspoedig. Rond 12.30 kwamen de mensen weer terug van de oefeningen die buiten het veld plaats vinden. Hierna volgde wat manwerkoefeningen om vervolgens met elkaar nog even lekker na te keuvelen over de honden, de hondensport in zijn algemeen en andere zaken. De sfeer was prima en we hebben naar onze mening een superdag gehad.

Nu op naar de keuring...... over drie weken is het zover. Nog even trainen en de puntjes op de I gaan zetten. We hopen voor alle deelnemers dat zij zullen slagen. Succes met zijn allen de komende trainingsperiode en we zien jullie allen de 14e!

De vrijwilligers die zich van onze club hebben ingezet deze dag willen wij natuurlijk hartelijk danken voor hun aanwezigheid! Zonder jullie inzet was deze dag niet zo soepeltjes verlopen. Zeker een compliment waard.

 

 

Zondag 9 september: Margreet met Gino Nederlands Kampioen 2012, Zware Klasse cert.1

Vandaag stond het NK op het programma bij HDC De Brinken te Nieuw Dordrecht. Aan deze wedstrijd kun je meedoen wanneer je twee wedstrijden hebt gedraaid met certificaat waardige punten waarna je door het Bondsbestuur van de BHN wordt uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap in jou klasse. Margreet had met haar Gino dit jaar twee keurige resultaten neer gezet. Twee certificaten met lof resp. 464.5 en 461.5 punten. Door deze resultaten verdienden zij een uitnodiging voor dit Nederlands Kampioenschap.

De dag begon met het onderdeel speuren. Het veld was moeilijk....dit keer geen glad gestreken weiland maar Gino liet een mooi stukje speuren zien. Na het speuren volgde het waterwerk. Gino zwom keurig over en bleef netjes wachten aan de overkant. Bij het apporteren van het blok uit het water vond Gino dat hij dit keer maar niet op het commando van het vrouwtje hoefde te wachten en belande gelijktijdig met het blok in het water. De plank die hier op volgde als apporteeroefening deed hij weer netjes gelukkig. Vervolgens kregen we het voorwerp en manrevieren. Als voorwerp bij deze wedstrijd was gekozen voor de schep. Gino vond het voorwerp snel en blafte goed aan. Daarna volgde het man revieren ook deze oefening deed Gino met volle overtuiging. Zijn aanblaffen was netjes en hij zette een prima overval in bij de vlucht. Een mooi stukje transport en bewaken volgde. Op het veld van HDC de Brinken volgde het àppelgedeelte. Hier lieten Margreet en Gino wat puntjes liggen helaas.

'S middags stond het manwerkgedeelte op het programma. Gino liet een mooi stukje bijtwerk zien, prima losfases en een goede bewaking. Gino vulde de onderdelen voorwerp bewaken en hulpgeroep hier en daar zelf in en hier verloren ze wat puntjes mee. Maar desalniettemin een zeer geslaagde dag voor Margreet en Gino wat resulteerde in de titel Nederlands Kampioen 2012 Zware Klasse, Cert. 1. Een pracht resultaat natuurlijk!! We feliciteren Margreet daarom ook van harte met dit schitterende resultaat. TOP!

We willen HDC De brinken bedanken voor de organisatie van deze wedstrijd!

Foto's staan in fotoalbum.

 

Zondag 29 juli: Speuren en Revieren, Nieuw Weerdinge

Vandaag stonden het onderdeel speuren en revieren centraal bij HDV Nieuw Weerdinge. Van onze club deden vier deelnemers mee. Jos met Diëgo, Margreet met Gino, Jan met Sieta en Marion met Ernie. Laatste twee combinaties hadden zich alleen ingeschreven voor het onderdeel zoeken en speuren. Onderdeel zoeken ging bij alle vier honden naar wens, alle honden vonden de drie voorwerpen snel en zeker. Enkel Ernie van Marion wilde het laatste voorwerp niet afgeven en bleef in het zoekveld. Marion moest uiteindelijk commando hier geven en daardoor telde voorwerp niet mee helaas. Toch waren we tevreden over het beeld dat alle vier honden lieten zien. Daarna op naar de speurvelden. Van onze club mocht Margreet het spits afbijten. Gino liet een mooi stukje speuren zien op het eerste gedeelte, hij apporteerde het voorwerp keurig, het tweede gedeelte was voor Gino's doen iets minder en dwarrelde hij een beetje. Daarna waren Marion en Ernie aan de beurt. Ernie had er zin in en speurde temperamentvol en vol concentratie, hij apporteerde netjes, ook het tweede gedeelte van het spoor liep hij prima uit. Keurig resultaat. Jos en Diëgo liepen een keurig eerste en tweede gedeelte, ook het apporteren ging netjes. Jos kwam tevreden het veld af. Jan mocht van onze club als laatste met zijn Sieta. Jan en Sieta hebben jaren IPO gespeurd waarbij de voorwerpen liggend worden verwezen. Het was dus even afwachten wat Sieta zou doen..... Sieta ging keurig van start en liet een goed stuk speuren zien. Bij het voorwerp aangekomen apporteerde Sieta keurig het voorwerp. Ontzettend knap natuurlijk en goed omgezet in de trainingen. Super! Jan mag zeer zeker tevreden zijn! Keurige punten. Al onze honden hebben een prima beeld afgegeven op dit onderdeel.

Aan het onderdeel kist en man revieren deden Jos en Margreet mee. Margreet was als eerste aan de beurt en Gino vond de kist snel en blafte goed aan. Volle bak in punten. Diëgo van Jos blafte het voorwerp netjes en overtuigend aan echter was Diëgo een tikkeltje brutaal en pikte in de kist bij aankomst van de keurmeester en Jos. Jammer en zonde van de puntjes. Het man revieren verliep voor Margreet en Gino volgens het boekje. Gino blafte overtuigend, prima aanval en prima lossen. Een keurig transport volgde en ook hier volle bak. Jos en Diëgo mochten daarna van start. Ook Diëgo vond de man snel. Super aanblaffen en een overtuigende aanval en volle beet. Het lossen ging netjes. Bij de overgang naar transport vond Diëgo het toch noodzakelijk om ook hier even in te pikken helaas.

Al met al kunnen we meer dan tevreden zijn over wat de honden hebben laten zien vandaag! Wij danken HDV Nieuw Weerdinge voor de organisatie.

Foto's staan in fotoalbum.

 

Zondag 8 juli: 4e Nationale wedstrijd, HDC Goor en omstreken

Vandaag was de 4e Nationale bij HDC Goor en omstreken. Van onze vereniging had Marion zich met Ernie ingeschreven voor de wedstrijd. Vol zelfvertrouwen en vol geloof in een goede afloop stapte Marion het veld op. Voorbereiding en keurige intraining eerder zorgden hier voor. Enkel Ernie had het vandaag even anders in het koppie........... Marion kreeg een grote middelvinger en meneer vond het voedsel op volgveld als bij de apporteeroefeningen toch net iets belangrijker. Na commando hoog en apport bij de schutting kwam Ernie niet terug over de schutting met het blok maar met een stuk rookworst. Naderhand kun je de hilariteit er van inzien zal ik maar zeggen......... Het geeft de moeilijkheid van het BHN programma toch zeker aan. Gelukkig draaide hij het zoekveld volle bak waardoor de punten toch nog wat omhoog gekrikt werden, met als resultaat 51 punten. Teleurstellend toch zeker wel, zeker na wat Ernie afgelopen weken liet zien en zijn kwaliteiten normaliter in zijn appel maargoed het zei zo....... We gaan weer lekker trainen en bezig met dat wat mis liep. En dan op naar een volgende wedstrijd.......

Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.... (Met dank aan Tanja Leffers en haar dochter die van Marion en Ernie foto's hebben gemaakt en doorgestuurd!)

 

Zondag 10 juni: 3e Nationale wedstrijd, HSV de Hondenvrienden

Vandaag stond de 3e nationale op het programma georganiseerd door HSV de Hondenvrienden te Fochteloo. Van onze club deden drie geleiders met hun hond mee. Jan met Sieta en Marion met Ernie in de lichte klasse en Margreet met Gino deden mee in de zware klasse.

Marion met Ernie mocht direct om 8 uur de aftrap geven voor de lichte klasse. Alle oefeningen gingen naar wens. Hier en daar wat puntjes laten liggen en door een fout van Marion leverde ze 5 dure punten in bij "teken afliggen". Door een niet duidelijk gegeven handgebaar van Marion bleek Ernie te denken dat hij hier de rookworsten bij het bordje vandaan moest halen en heeft genoten van een dubbel ontbijtje. Daarentegen ging het voedsel weigeren gelukkig goed zo ook de andere oefeningen. Al met al gingen zij tevreden het veld af. Jan mocht met Sieta als tweede aan de bak in de lichte klasse. Ook bij Jan gingen de oefeningen netjes. Sieta had iets moeite met het apporteren bij de sprongoefeningen maar heeft uiteindelijk alle blokken keurig bij Jan afgeleverd. Dus ook Jan en Sieta kwamen met een goed gevoel het veld af.

Margreet vertrok om acht uur met Gino en met chauffeur Dineke naar het waterwerk en speuren. Terug gekomen op de club in Fochteloo liet Margreet weten tevreden te zijn over het water- en speurwerk van Gino. Het appèlgedeelte ging netjes en ze konden door naar het revieren. Ook deze oefeningen gingen naar wens. Hiermee was het ochtendgedeelte afgesloten en konden we allen genieten van een heerlijk hapje en drankje.

'S middags stond het stelwerk op het programma. Margreet en Gino konden gelijk aan de bak. Het voorwerp bewaken liep niet helemaal zoals zou moeten maargoed dat wisten we en hier gaan we hard voor trainen. In de overige steloefeningen liet Gino zich goed zien. En ook de bewakingsfases zagen er netjes uit. Het wachten was nu op de prijsuitreiking na nog de steloefeningen van certificaat 2 te hebben bekeken.

Tegen vijven volgde de uitslag: Lichte klasse; Jan Brons met Sieta werden derde met 66 punten en Marion met Ernie werden 2e met 70 punten. Margreet met Gino ging er in de zware klasse met de eerste prijs vandoor. 72 punten voor afdeling 1, 152 punten voor afdeling 2 en 225 punten voor afdeling 3 met een totaal van 449 punten.

Fotocompilatiefilmpje onze deelnemende leden: http://www.youtube.com/watch?v=T5uo08-fJY4&feature=youtu.be

Als club zijn we tevreden over de behaalde prestaties en de verbeteringen van geleiders en hond in vergelijk met de 2e nationale in april. TOP!

Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

 

 

 

Vrijdag 8 juni: Training opbouw speuren, revieren en zoeken

Vrijdagmiddag hebben Dineke, Marjolijn en Marion getraind onder begeleiding van Jos Hofman. Er is aandacht besteed aan de opbouw van het speuren, kistrevieren straks in het bos en opbouw zoekveld. Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

 

Woensdag 6 juni: Training opbouw revieren

Vanavond hebben we met een klein groepje getraind en is er aandacht besteed aan de opbouw voor het revieren straks in het bos. Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

 

Maandag 30 april: Pakwerker Jeroen en Jos met Diëgo in actie tijden demonstratie BHN

Vandaag stond er een demonstratie van de BHN in Schoonoord op het programma. Van onze club leverde Jos Hofman met zijn hond Diëgo een bijdrage aan deze dag en onze pakwerker in opleiding Jeroen Andelbeek mocht voor de eerste keer officieel "aan de bak" voor de BHN. Het werd een prachtige ochtend. Als BHN is er een goede impressie achter gelaten, honden die met veel plezier en al kwispelend hun oefeningen lieten zien en onder de geleiders hing een ontspannen sfeer. Een zeer geslaagde demonstratie!

Na de demonstratie hebben we met zijn allen nog een terasje gepakt. Het was heerlijk weer en zo hebben we onder het genot van een drankje nog gezellig nagekletst om vervolgens ieder zijns weegs te gaan. Foto's staan in fotoalbum.

 

Zaterdag 28 april: Klusdag

Vandaag met een flink aantal leden een klusdag gehad. Om 10.00 uur hebben we met zijn allen eerst een kop koffie gedronken om vervolgens fanatiek aan de slag te gaan. Iedereen droeg zijn/haar steentje bij en er heerste een gezellige sfeer. Om twee uur gingen Ton en Ellen de keuken in om de catering te verzorgen zodat we met zijn allen lekker konden eten. Het was heerlijk Ton en Ellen bedankt voor de hapjes! Verder natuurlijk dank aan iedereen die heeft geholpen. Er is veel gebeurd!

 

Zondag 22 april: 2e Wedstrijd bij HSV 't Witterveld

Vandaag was de tweede BHN wedstrijd van dit seizoen, georganiseerd door HSV 't Witterveld te Assen. Deze keer hadden vier leden van onze club zich ingeschreven voor de wedstrijd. Twee nieuwkomers voor de wedstrijden in de lichte klasse, Hilma Smits met Heike en Marion bij de Leij met Ernie en twee leden die hun eerste wedstrijd in de zware klasse draaiden, Jos Hofman met Diëgo en Margreet Lohman met Gino. Een spannende dag dus voor een ieder in zijn/haar te draaien klasse. De zenuwen waren daarom toch zeker wel aanwezig. De weersvoorspellingen voor deze dag waren niet erg goed maar naarmate de dag vorderde, bleek dit gelukkig mee te vallen.

Hilma en Marion bleven op de club in Assen blijven en Jos en Margreet vertrokken om 7.50 uur naar het waterwerk, speuren en revieren. Hilma mocht voor Bouvier Dressuurgroep Groningen als eerste starten aan haar eerste wedstrijd lichte klasse. Hier en daar werden wat punten ingeleverd maar over het algeheel genomen kwam Hilma met haar Heike redelijk tevreden het veld af. Als tweede van de club was Marion aan de beurt. Ook zij liet met haar Ernie punten liggen maar na het terugkijken op haar eerste wedstrijd was ze best tevreden. Jos en Margreet waren inmiddels terug van hun oefeningen waterwerk, speuren en revieren. Voor beide gold dat ze content waren over wat hun honden hadden laten zien die ochtend. Zij konden vervolgens na elkaar starten met de lichte klasse oefeningen. Deze gingen voor zowel Jos als Margreet naar volle tevredenheid dus konden ze zich voorbereiden op hun middag gedeelte....... het manwerk. Zowel Diëgo als Gino lieten mooi stelwerk zien met mooie beten en kwamen ze goed door de dreiging van de pakwerkers.

Tegen half zes volgde de prijsuitreiking. Als eerste kregen we de uitslag van de lichte klasse. Spannend voor de beide nieuwkomers..... Hilma met Heike werd keurig derde en Marion met Ernie werd beloond met een prachtige tweede plaats en kon haar beker in ontvangst nemen. De uitslag voor de zware klasse was tot het laatst spannend..... beide clubleden werden naar voren geroepen en de spanning werd opgevoerd. De plaatsen waar het om ging waren de 1e en 2e plek. Uiteindelijk bleek: Margreet Lohman met Gino werd tweede en Jos met Diëgo werd eerste. Super prestatie!

Als club kunnen we trots zijn op de behaalde prestaties: 1 eerste plek, 2 tweede plaatsen en 1 derde. Keurig gedaan allemaal!

Foto's van deze dag zijn te vinden in het fotoalbum. Een compilatiefilmpje van het manwerk:

http://www.youtube.com/watch?v=rXZrCNPzFWw

 

Zaterdag 7 april: Intrainen terrein HSV 't Witterveld

Vandaag werd er weer getraind met zeven leden in Assen. Het trainen op ander terrein is goed voor alle geleiders met hun hond. De honden tekenen toch meer op een ander veld en zijn wat meer bezig met hun omgeving. Hoort er allemaal bij en je doet gewoon een stapje terug in je training. Al met al was iedereen tevreden met de prestaties van zijn of haar hond.

Onze pakwerkers in opleiding, Jeroen en Ricky, waren beide aanwezig en onder begeleiding van Harrie Postema en Rikus Bosma hebben zij weer flink wat steloefeningen gedaan bij diverse honden. Hiervan zijn een aantal video-opnamen gemaakt. Hieronder de link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=axMWYwCjfqE

 

Zaterdag 31 maart: Intrainen terrein HSV 't Witterveld

Vandaag hebben zes leden getraind bij HSV 't Witterveld. Een aantal om in te trainen voor de wedstrijd 21/22 april gezien we toch hopen met meerdere honden uit te komen bij deze wedstrijd en een aantal om trainingservaring op te doen op "vreemd" veld. Allen hebben de oefeningen van de lichte klasse gelopen en het zag er over het algemeen genomen goed uit. Een ieder kwam dan ook tevreden het veld af.

Onze pakwerker in opleiding, Jeroen Andelbeek, was ook weer van de partij en heeft onder begeleiding van Harrie Postema en Rikus Bosma wat steloefeningen gedaan bij diverse honden. Voor de korte tijd dat hij nu in opleiding is zette hij weer een prima prestatie neer. Top, ga zo door!

Wij danken HSV 't Witterveld voor het mogen gebruiken van het veld en de tijd die ze hebben genomen om Jeroen van goede begeleiding te voorzien. Het was een gezellige ongedwongen sfeer.

Zondag 25 maart: 1e Wedstrijd bij HDV Alteveer

Vandaag was de eerste BHN wedstrijd van dit seizoen georganiseerd door HDV Alteveer. Vanaf 7.00 uur druppelde langzaam de eerste deelnemers en toeschouwers binnen. Nog tijd voor een kopje koffie of thee. De deelnemers voor afdeling 2, Certificaat 1 en 2 vertrokken om 7.50 uur naar het waterwerk. Het was behoorlijk mistig en het was nog fris, maargoed dat mocht de pret niet drukken. Het algehele beeld bij waterwerk was goed te noemen. Daarna op naar het speuren..... het waren moeilijke velden die een week daarvoor nog waren bemest. Ook vertoefden er een 10-tal zwanen op de speurvelden die een steentje hadden bijgedragen in het bemesten de afgelopen tijd. Niks geen mooi groen tapijtje gras. Het beeld van de honden was wisselend. De een leek weinig tot geen last te hebben van deze omstandigheden de andere hond juist weer wel. Daarna op naar het bosrevieren. Dit keer een mooi overzichtelijke bosperceel waardoor het voor de toeschouwers mooi te overzien was. Ook hier weer mooi werk gezien. Het was tijd om terug te gaan naar het veld van de club om hier afdeling 1 te lopen. Het zonnetje deed ondertussen hard haar best om door het mistveld heen te komen. Tijdens het appèlgedeelte (afdeling 1) gingen hier en daar wat kostbare puntjes verloren danwel door fouten van de geleider danwel doordat de hond er even iets anders over dacht. Jammer, maargoed we blijven mensen en ook de honden zijn niet te bedienen als robotten. De zon was er ondertussen al flink bij gekomen waardoor een ieder zich tijdens de middagpauze op een stoel settelde en onder het genot van een hapje en een drankje al keuvelend van deze lentezon genoot.

Na de middagpauze was het tijd voor het manwerk. Toch altijd weer een spectaculair onderdeel zo bleek ook uit de vele toeschouwers die zich langs de kant verzamelden. Hier en daar zag je dat honden toch wat last hadden van de weersomslag en conditioneel nog wat te kort kwamen. Maargoed dit valt te trainen. Genoten hebben we zeker wel weer met zijn allen. Het was een leuke, ontspannen en gemoedelijke dag.

Tegen half vijf volgde de prijsuitreiking. Margreet Lohman van onze club, die afdeling twee had gelopen werd beloond met een prachtige tweede plaats. Super gedaan! De complete uitslag is te vinden op de website van de BHN.

-> fotofilmpje Margreet en Gino

Foto's van deze dag zijn terug te vinden in ons fotoalbum.

Zondag 4 maart: Aantal leden getraind bij HDV Alteveer + Jeroen in opleiding pakwerker

In overleg met Alteveer konden een aantal van onze leden trainen op hun terrein. Goed voor de geleiders en honden om eens te trainen op een ander veld. Zo konden we de breedtesprong en natuurlijke haag oefenen. Over het algeheel genomen was iedereen tevreden met wat de hondjes lieten zien en zeker voor herhaling vatbaar om te trainen bij andere verenigingen en op verschillende velden.

Jeroen Andelbeek kreeg vandaag zijn eerste "training" tot pakwerker. Hij werd begeleid door René Dam en Appie Hebels om de beginselen van oefeningen aan te leren. Hierbij werden een aantal honden van Alteveer in gezet. Mooi om zijn gemotiveerdheid en gedrevenheid te zien. Jeroen, top gewerkt! Fijn dat we gebruik mochten maken van het veld in Alteveer en de bereidheid van René en Appie om hem te begeleiden. Het was een geslaagde en gezellige training, onze dank hiervoor.

Tijdens de training van afgelopen maandag 5 maart heeft Jeroen het geleerde in de praktijk mogen brengen onder begeleiding van Rikus Bosma, trainend bij HSV 't Witterveld te Assen en sinds een week gecertificeerd pakwerker BHN. Ook pakwerker in opleiding, Ricky Wildeboer, heeft oefeningen kunnen doen onder zijn aanwijzingen. Fijn dat je dat wilt doen Rikus!

Zondag 26 februari: Pakwerkersexamen bij HDC De Brinken

Vandaag was de grote dag, het pakwerkersexamen. Onze beide jongens Jan Oostland en Garmt Zijlstra zijn om 9.00uur gestart met het theoriegedeelte. Zo ook Rikus Bosma van HSV 't Witterveld Assen. Ondertussen kwamen langzaam de vele toeschouwers aan om de jongens te supporteren. Rond 9.45 uur hoorden we allen dat alledrie geslaagd waren voor het theoriegedeelte. Proficiat dat hadden ze op zak. Rikus moest voor wat betreft het praktijkgedeelte het spits afbijten en liet keurig helperswerk zien. Klasse gedaan! Helaas, mede door omstandigheden, verliep het bij onze jongens minder vlekkeloos. Jan had een ongevalletje gehad in de week voor aanvang van het examen en had flink last van zijn hand nadat hij er bij de eerste oefening op viel. Hierdoor heeft hij zelf besloten niet verder te gaan met het examen. Ook Garmt was helaas de week voor het examen niet fit. Door een stevige verkoudheid kwam hij, naar mate zijn praktijkgedeelte vorderde, lucht te kort en moest voor de overige oefeningen verstek laten gaan. Ontzettend jammer natuurlijk. Beide heren hebben zich toch met volle overgave gegeven tijdens hun trainingen tot pakwerker het afgelopen jaar. De teleurstelling voor met name de heren zelf was dan ook groot. Kop op jongens, het was niet anders. Volgende keer beter! Rikus Bosma slaagde wel voor zijn examen en hem willen we ook van harte feliciteren. Je hebt het verdiend! Keurig werk hebben we van je mogen zien.

Wij willen HDC de Brinken en alle overige betrokkenen die dit examen en de weg er naar toe mogelijk maakten, bedanken voor hun inzet. Foto's van het pakwerkersexamen zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zondag 12 februari: Laatste opleidingsdag pakwerkers

Vandaag was de laatste praktijkdag bij HDC de Brinken voor onze pakwerkers in opleiding. Onze beide jongens waren van de partij. Zowel Jan Oostland als Garmt Zijlstra hebben het flink voor de kiezen gehad. De nog harde ondergrond van de afgelopen vorstperiode zorgde hier en daar voor wat hilarische glijpartijen. De laatste tips en aanwijzingen hebben ze meegekregen en ze kunnen zich nu op gaan maken voor hun examen zondag 26 februari. De theorie de komende 2 weken nog even goed doorlezen jongens en dan gaat het vast goed komen, wij hebben er alle vertrouwen in! Foto's van deze opleidingsdag zijn te vinden op de website van HDC De Brinken.

Zondag 29 januari: Eén na laatste opleidingsdag pakwerkers

Vandaag was de één na laatste praktijkdag bij HDC de Brinken voor onze pakwerkers in opleiding. Helaas door problemen met zijn auto was Jan Oostland verhinderd. Garmt Zijlstra heeft vandaag wel flink kunnen oefenen. Om de certificaat 2 oefeningen ook te oefenen was de heer R. Bos met Rico van 't Witterveld ook aanwezig. Nog één praktijktraining en dan op naar het examen 26 februari. Foto's van deze opleidingsdag zijn te vinden op de website van HDC De Brinken.

Vrijdag 27 januari: Licht Koppelwedstrijd Assen

Vrijdagavond was de Licht Koppelwedstrijd bij HSV `t Witterveld in Assen. Van onze club deden er dit jaar vijf geleiders met hun hond mee waarvan twee nieuwkomers voor de wedstrijden BHN dit komend jaar. Voor hun een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe ver ze stonden. Als club hadden we 2 teams: Jos met Diëgo en Jan met Sita, Hilma met Heike en Marion met Ernie. Margreet met Gino liep samen met Rikus met zijn Bonnie (lid van HSV `t Witterveld). Hier en daar gingen wat dingetjes de mist in maar over zijn algeheel genomen kunnen we best tevreden zijn! Jos en Jan werden uiteindelijk derde, een prima prestatie heren. Gefeliciteerd.

Wij willen HSV `t Witterveld bedanken voor de goede organisatie en voor de mogelijkheid vooraf in te trainen waarbij we zeer gastvrij zijn ontvangen. Top om hondensport zo met elkaar op een positieve manier te beleven! Ook onze dank aan keurmeester R. Bos, wedstrijdleider H. Dassen  en voedselaanbieder H. Ketelaar voor de goede en heldere begeleiding op het veld.

Uit de oude doos!!

Wij werden geattendeerd op een filmpje op youtube gemaakt van een van onze leden, Margreet Lohman met haar toenmalige hond; een Stafford genaamd Basco. Het is een filmpje uit 1988 tijdens een IPO-wedstrijd met meer dan 70 deelnemers. Zij werden winnaar met een score van maar liefst 100 punten manwerk. Wij willen jullie deze niet onthouden daarom als link hier geplaatst.

 

Pakwerkers in opleiding

Onze pakwerkers Jan Oostland en Garmt Zijlstra zijn fanatiek bezig met hun opleiding tot pakwerker voor de BHN. Eén keer in de maand gaan zij naar Nieuw Dordrecht voor de opleiding en het daar geleerde, oefenen ze bij ons op de club in de overige weken. Zij zullen 26 februari hun examen afleggen. Succes jongens! Foto's van de trainingsdagen zijn te vinden op de website van HDC de Brinken.

 

Laatst aangepast ( zondag 06 april 2014 22:02 )